Blogs

ISE 2023: wat wij vooral onthouden van de AV-beurs

Jaar
2023
ISE2023 12

Wat is ISE?

ISE staat voor Integrated Systems Europe. Het is de grootste vakbeurs op gebied van AV en systeemintegratie. Elk jaar verwelkomt de beurs vier dagen lang duizenden exposanten en bezoekers met een passie voor de nieuwste innovaties en trends binnen de AV-wereld.

Nicolas: "ISE vond voor de tweede maal plaats in Barcelona en ik ging er samen met mijn mede-zaakvoerder Simon naartoe. Het is onze jaarlijkse afspraak, al was het ondertussen wel al even geleden. De vorige edities werden geannuleerd of gingen maar net op het laatste nippertje door dus we waren enorm opgelucht dat we dit jaar opnieuw aanwezig waren. Het is de plaats bij uitstek om onze partners en leveranciers opnieuw te ontmoeten."

ISE2023 3 ISE2023 9

Wat viel jullie op tijdens ISE 2023?

Simon: "Ten eerste is het duidelijk dat (technologie)beurzen terug ‘alive and kicking’ zijn. Er gaat nog altijd niets boven persoonlijk contacten, ook in een digitale wereld. Wij geloven heel sterk in de kracht van technologie, al combineren we die technologie wel altijd met real-life interactie. Daar kan je volgens ons als organisatie echt het verschil maken."

"Bovendien waren er opnieuw heel wat bezoekers en beursstanden op ISE, het is dus duidelijk dat de AV-business goed blijft draaien."

Nicolas: "Het opmerkelijke is ook dat het een echte meetingbeurs geworden is. Waar leveranciers vroeger vooral wilden uitpakken met de grootste en de mooiste stand, zijn de contacten op zich nu veel belangrijker geworden."

ISE2023 8 ISE2023 11

Nicolas: "Sommige bedrijven pakken het zelfs volledig anders aan waardoor ze net opvallen in de massa. Neem nu Samsung bijvoorbeeld, zij hadden ook ruimte voorzien om aan te tonen hoe ze carbon neutral willen worden. Samen met je eigen accountmanager kon je nog steeds door hun productaanbod gaan, al was er ook aandacht voor andere aspecten. Dat maakt een bezoek niet alleen veel persoonlijker, je kan ook gerichter informatie verzamelen en inspiratie opdoen. Wij zijn fan dus."

ISE2023 6 ISE2023 5

Wat brengt de toekomst op vlak van technologie?

Simon: "Led neemt duidelijk de bovenhand. Er was veel minder projectie aanwezig dan tijdens andere jaren, al blijft het wel het medium bij uitstek om bezoekers onder te dompelen in jouw merk op een creatieve manier. Zeker wanneer je als bedrijf een volledig immersief verhaal wil brengen en gebruik wil maken van speciale vormen. Met standaard leds kan je niet verder gaan dan de vierkante vorm, tenzij je kiest voor speciale, curved leds."

"Onze partner Epson had een prachtige beursstand met projectie op de muur en de vloer. Ook Barco zet nog steeds in op projectie om een immersieve beleving te creëren."

Nicolas: "Die opkomst van led zien we vooral terug in ruimtes waar nauw samengewerkt wordt aan bepaalde projecten. Het dient ter visuele ondersteuning en het gebruik ervan zal volgens mij alleen maar toenemen."

Welke innovaties moeten we zeker in de gaten houden?

Nicolas: "Als er één trend is die je in de gaten moet houden dan is het de virtual production studio. Dat zijn ledwalls die op vlak van kleur en beeldkwaliteit zo goed zijn dat ze perfect ingezet kunnen worden voor livestreams. De ledwall wordt dan gebruikt als backdrop of achtergrond voor een video(call)."

Simon: "Die multi-inzetbaarheid maakt de investering in zo’n ledwall goed verdedigbaar. Je kan er niet alleen sprekende content op tonen, je kan de ledwall ook gebruiken als achtergrond voor een fysieke of virtuele meeting, webinar, livestream, …"

Nicolas: "De 21:9-schermen zijn dan weer een toffe gimmick. Het formaat kan je vergelijken met twee schermen naast elkaar, maar dan met één canvas. Zo beschik je over een extreem groot beeld, wat een leuke extra is bij een toepassing als Microsoft Frontrow bijvoorbeeld. Daarbij zit je virtueel aan tafel met de mensen die fysiek aanwezig zijn in een ruimte."

ISE2023 7 ISE2023 4

Simon: "We gingen naar huis met heel wat inspiratie en kunnen niet wachten om de opgedane kennis in de praktijk te brengen in een project!"

Klaar om in te zetten op digitale beleving?

Contacteer ons gerust vrijblijvend.