Museum

Creëer de ultieme, interactieve beleving voor jouw bezoekers

Het Steen Antwerpen, interactieve beleving

Een museum of expositie associëren heel wat mensen nog met een ietwat oubollig imago. Maar musea hoeven helemaal niet saai te zijn. Door de waardevolle, bestaande content op een eigentijdse manier te verpakken, kunnen het aantrekkingspolen worden voor jong én oud.

Elk museum beschikt wel over foto’s, documenten, brieven, boeken,… Kortom: allerlei waardevol informatief materiaal. Vooral jongeren vinden dat vaak ‘saai’. Dankzij de modernste digitale technologie is het mogelijk om mensen echt te betrekken bij het thema van de tentoonstellingen in jouw museum.

Via games, apps, touchscreens, interactieve kaarten,… kan je de bezoekers een historisch feit laten herbeleven, wagen ze zich aan een quiz of nemen ze het tegen elkaar op in een educatief spelletje. Name it and we'll make it happen.

Het Steen Antwerpen, gamification door Ocular Interactief museumbezoek Ocular
CWGC Ieper IMG 6646

Dankzij de veelzijdigheid van software en hardware zijn de toepassingsmogelijkheden breed: waarom de installatie niet aanpassen aan de leeftijdscategorie of het kennisniveau van de bezoeker in kwestie en verschillende verhaallijnen introduceren?

Zo’n interactieve beleving wordt volledig op maat van het museum gemaakt. Daarbij vertrekt Ocular van het verhaal dat je wil vertellen en het materiaal dat al beschikbaar is. Het zorgt daarbij voor de perfecte mix van informatie, inspiratie en entertainment. Zo wordt jouw museum of expositie een must-visit!

Ontdek onze interactieve beleving in Het Steen

Projectie c Sanne De Block Projectie c Joshua d Hondt

Foto's door Sanne De Block en Joshua D'hondt

Referenties

Klaar om in te zetten op digitale beleving?

Contacteer ons gerust vrijblijvend.