Referenties

The Flax - House of AI

Jaar
2023
De doelgroep
Corporate - Experience Centers
De uitdaging
Studenten onderdompelen in de wereld van artificiële intelligentie op een interactieve maar ook educatieve manier.
Het resultaat
Een immersief experience center genaamd ‘The Flax’ met VR, 360°-projectie, games, interactieve demo’s, herkenbare storytelling, …
The Flax Vives 15

Hogeschool VIVES besloot om een interactief experience center te bouwen genaamd Flax. Flax staat voor ‘Future Learning and Augmented Xperience’ en heeft als doel om bezoekers mee te nemen in de wereld van AI oftewel artificiële intelligentie.

Wij waren van in het begin betrokken en besloten om eerst en vooral het traject van de bezoeker in kaart te brengen. We vertrekken namelijk nooit vanuit de technologie zelf, maar wel vanuit het doel dat we ermee willen bereiken. Pas op die manier kan je weloverwogen keuzes maken.

Uiteraard deden we dat niet alleen, heel wat experts schoven mee aan tafel.

Zo was Mieke De Ketelaere aanwezig als ervaringsdeskundige op vlak van AI en ook Isabelle François deelde haar ervaring vanuit haar rol als managing director van het experience center Health House. Daarnaast betrokken we enkele creatievelingen van Yondr in dit project om het over de content te hebben.

Samen met die experts en met de klant namen we de toplevel storytelling onder de loep. We werkte verschillende personages uit die doorheen het verhaal terugkeren en waar studenten zich in herkennen. Daarna organiseerden we verschillende brainstorms over de interactieve games die de bezoekers laten kennismaken met AI.

Case movie - The Flax, House of AI

"De samenwerking met Ocular verliep bijzonder vlot en dankzij de combinatie van audio, licht en interactieve schermen leren de studenten op een andere manier over AI en onthouden ze de informatie ook beter."

— Griet Verbeke - Coördinator The Flax - House of AI
The Flax Vives 11 The Flax Vives 10

Na verschillende meetings was het tijd voor de concrete uitwerking met onze partners. Pièce-Montée stond in voor het ontwerp, Heijmerink Wagemakers voor het los meubilair en de kwantumcomputer en Studio Line voor het vast meubilair.

Om ervoor te zorgen dat alles vlot verliep, deden we verschillende testen en demo’s op kantoor. Niet helemaal onbelangrijk als je weet dat er … leds in het project zitten. Daarnaast waren er wekelijks interne meetings om alles goed op te volgen.

full-stack developer ocular The Flax Vives 2 van 8

Na maanden hard werken was het dan eindelijk zover: de eerste studenten werden verwelkomd in Flax en ontdekten via interactieve games alles over AI. Ze worden er gewezen op de positieve en de minder positieve gevolgen van artificiële intelligentie. Van virtual reality tot 360°-projectie en custom applicaties, we haalden alles uit de kast om studenten volledig onder te dompelen. Dat in combinatie met een uitzonderlijk ontwerp, indrukwekkend meubilair en ontelbare leds maakt Flax tot een indrukwekkende beleving.

The Flax Vives 9 The Flax Vives 8
The Flax Vives 1 van 8 Jobs bij Ocular in Zwevezele

Op zoek naar extra inspiratie?

Ontdek onze andere referenties hier.