Referenties

Museum - Nationale Bank van België

Jaar
2018
De doelgroep
Leisure - Musea & tentoonstellingen
De uitdaging
Complexe informatie op een interactieve manier brengen.
Het resultaat
Een interactieve tour met audioguides en games.
museum nationale bank van belgië

Het Museum van de Nationale Bank van België, gelegen in het centrum van Brussel, belicht de rijke geschiedenis die tot 1850 teruggaat. Het twee verdiepingen tellende museum is gevestigd in een 19e-eeuws gerenoveerd bankgebouw, dat zijn oorspronkelijke gotische charme met zijn monumentale trap, kandelaars en intact gebleven afwerkingen behouden heeft.

DSC3284 Ocular NBB DSC3395 Ocular NBB

Het museum is toegankelijk voor het grote publiek en is een bron van inspiratie voor studenten en jongeren dankzij de educatieve tentoonstellingen over de rol en taken van de Nationale Bank in onze samenleving. Hier kan je de geschiedenis van de bank leren kennen, zien hoe betalingen vroeger werden verricht en alle verschillende vormen van Belgisch geld uit het verleden bekijken.

Voor dit museum bestond de uitdaging erin een draagbaar systeem te ontwikkelen dat zowel door geleide groepen als door individuele bezoekers kon worden gebruikt. Aangezien het museum zich in een oude bibliotheek bevindt, mocht er in de zaal zelf geen audio te horen zijn. Alle audio, zowel van de verschillende films als van de interactives, wordt afgespeeld op mobiele apparaten. Het apparaat zelf wordt ook gebruikt om de taal en het type bezoek op de andere devices te bepalen.

DSC3356 Ocular NBB DSC3105 Ocular NBB

Op zoek naar extra inspiratie?

Ontdek onze andere referenties hier.