Referenties

Museum Fort Liezele

Jaar
2023
De doelgroep
Leisure - Musea & tentoonstellingen
De uitdaging
Een bestaand museum in een fort in een nieuw jasje steken.
Het resultaat
Een interactief belevingsparcours met respect voor authentieke elementen.
Fort Liezele Ocular 9

Fort Liezele is het best bewaarde betonnen pantserfort van de Antwerpse fortengordel. Het museum in het fort werd vernieuwd en wij stonden in voor alle multimedia.

Wanneer je het museum binnenwandelt, word je meteen terug gekatapulteerd in de tijd. In het fort uit de Eerste Wereldoorlog ontdek je aan de hand van een interactieve rondgang meer over het leven in Liezele tijdens de oorlog. De audioguides van Guide-ID begeleiden je doorheen het bezoek en zijn beschikbaar in verschillende talen.

Doorheen de verschillende kamers in het fort maak je kennis met een aantal protagonisten die je hun verhaal vertellen. Danse La Pluie zorgde voor de beklijvende video’s die aan je ribben blijven plakken, zeker aangezien de personages je recht in de ogen kijken.

Fort Liezele Ocular 5 Fort Liezele Ocular 16

Daarnaast zijn er op verschillende touchscreens video’s te zien uit de Eerste Wereldoorlog en krijg je meer info over de aanwezige objecten. Ook audio speelt een belangrijke rol in het museum, zo hoor je op een bepaald moment soldaten marcheren net zoals in de oorlog.

Fort Liezele Ocular 21 Fort Liezele Ocular 3

Al doende ontdek je alles over het fort van Liezele. Zo hangen er in de koepel VR-brillen die tonen hoe het kanon vroeger werkte en speel je in één van de kamers interactieve spellen om het fort te beschermen.

In een andere kamer speelt een video synchroon af op verschillende schermen wat zorgt voor een uniek effect.

Museum Fort Liezele is sinds 1 mei 2023 opnieuw open dus ontdek de interactie multimedia vooral zelf tijdens een bezoek!

Museum Fort Liezele Ocular 10 Museum Fort Liezele Ocular 3

mimesis.architecten stond in voor het ontwerp van de scenografie en vormgeving van het nieuwe Museum Fort Liezele, incl. bepalen museuparcours, grafiek, multimediale ontsluiting, audiovisuele producties, kunstproducties, verlichting, redactie en vertaalwerk.

Potteau was hoofdaannamer en stond in voor de constructie

Danse La Pluie was verantwoordelijk voor de contentcreatie.

Op zoek naar extra inspiratie?

Ontdek onze andere referenties hier.