Referenties

Van Marcke Lab

Jaar
2023
De doelgroep
Corporate - Concept stores
De uitdaging
Een groot aanbod aan producten op een interactieve manier voorstellen in een beperkte ruimte.
Het resultaat
Een immersieve beleving waar zowel ruimte is voor informatie, inspiratie en configuratie in de zoektocht naar de badkamer van je dromen.
Van Marcke Lab 029

Case movie Van Marcke Lab

Van Marcke staat gekend om zijn expertise in badkamers, HVAC en duurzame woontechnieken.

Voor de winkel in Antwerpen zocht het bedrijf naar een nieuwe invulling. Enige uitdaging: de ruimte is er beperkt, het aantal producten groot.

Het bedrijf kwam daarom zelf met het idee om hun aanbod in 3D voor te stellen op verschillende schermen. Wij staken intern de koppen bij elkaar en besloten om nog verder te gaan door volledig in te zetten op het immersieve aspect via ledwalls.

In de winkel staan vier ledwalls van meer dan twee meter hoog en één ledwall van vier meter hoog. De content op de walls is zo gemaakt dat het lijkt alsof je erdoor loopt terwijl je inspiratie opdoet voor de badkamer van je dromen.

Daarnaast hangen er twee touchscreens aan het plafond waarop een custom applicatie draait. Als bezoeker kan je producten opslaan als favoriet, kan je gerelateerde producten ontdekken, kan je andere combinaties bekijken, …

Achteraan in de winkel eindigt het interactieve bezoek. Daar staat een tafel van Modulab waar je als klant je droombadkamer kan samenstellen. Wanneer je een bepaald product wil toevoegen aan jouw badkamer dan krijgt de sales hiervan een code doorgestuurd op hun tablet. Op die manier kunnen ze het product inladen in de configuratie. Wanneer alle producten toegevoegd zijn, krijgt de klant een gedetailleerde offerte mee naar huis.

Bovendien zijn er in de winkel fysieke stalen aanwezig die je op de tafel kan leggen en fotograferen door een camera erboven. Zo kan je als bezoeker zelf een moodboard samenstellen.

En daar stopt het niet. Ook thuis gaat de beleving gewoon verder. Na registratie kan je een wachtwoord instellen voor jouw account. Daarna kan je op je smartphone je favorieten bekijken, het moodboard er nog eens bij nemen, renders onder de loep nemen, …

Het Van Marcke Lab is het bewijs dat je ook in een beperkte ruimte kan gaan voor een ultrapersoonlijke en interactieve ervaring.

Contentcreatie: Moose-Stache
Ledwalls: Leyard

Van Marcke Lab 006 Van Marcke Lab
Van Marcke Lab 029 Van Marcke Lab 002

Foto's: Van Marcke

Ontdek hieronder hoe we starten aan zo'n ledwall:

Op zoek naar extra inspiratie?

Ontdek onze andere referenties hier.