Referenties

Museum Hulst

Jaar
2022
De doelgroep
Leisure - Musea & tentoonstellingen
De uitdaging
Het museum van Hulst nieuw leven in blazen.
Het resultaat
Een interactief museum met audiogidsen, touchscreens en projectie waardoor bezoekers zelf de geschiedenis van Hulst ontdekken.
Hulst
museum_hulst hulst_museum

Het museum in Hulst gaat al terug tot in 1929, toen nog gevestigd in een voormalig klaslokaal. Een tijdje terug besloot het Nederlands museum dat het tijd was voor vernieuwing.

Het hoofddoel?

De geschiedenis van Hulst voor iedereen toegankelijk maken. Zowel letterlijk als figuurlijk. Niet alleen de toegankelijkheid van het gebouw zelf werd onder handen genomen, ook de inhoud van het museum kreeg een opfrisbeurt. De insteek was om er een museum voor jong en oud van te maken dat mee is met zijn tijd.

msueum_hulst_ocular Museum hulst

Het museum onderging een ware transformatie en sindsdien ontdek je op een interactieve manier meer over de rijke geschiedenis van Hulst. We verzorgden de technologie in het gebouw en deden dat met respect voor de authentieke elementen.

Bezoekers ontdekken er al doende meer over de stad door middel van audiogidsen, touchscreens, projectie, … De gidsen zijn beschikbaar in drie talen en daarnaast is er ook een kindertour met aangepaste content. Zo kunnen ook de allerkleinsten zelf op ontdekking gaan!

Op zoek naar extra inspiratie?

Ontdek onze andere referenties hier.