Referenties

Museum Het Steen

Jaar
2021
De doelgroep
Leisure - Musea & tentoonstellingen
De uitdaging
De rijke geschiedenis van Antwerpen tot leven brengen met technologie in een eeuwenoud gebouw.
Het resultaat
Een interactief belevingsparcours voor jong en oud waar we de nieuwste technologieën gebruikten met respect voor de authentieke elementen.
Het Steen Antwerpen, interactieve beleving

“De havenkamer, dat is echt de finale van het belevingsparcours. En het is ook met recht het spektakelstuk van de beleving te noemen. Als bezoekers binnenkomen zijn ze echt onder de indruk van de beelden en muziek, het is zeker de kamer waar het meeste over nagepraat wordt.”

— Bert Kuypers - Het Steen

Referentievideo The Antwerp Story

Wat maakt Antwerpen zo uniek? Hoe is de stad uitgegroeid tot de havenstad van vandaag? Kamer na kamer ontdekken bezoekers in het interactief belevingsparcour The Antwerp Story alles over de geschiedenis en de identiteit van Antwerpen en Het Steen.

Ocular Het steen 18 web Ocular Het steen 09 web

Antwerpen vroeger en nu

De opdracht hier was om de rijke geschiedenis van Antwerpen tot leven te brengen in een eeuwenoud, historisch gebouw. We deden dat aan de hand van een interactief belevingsparcours doorheen het volledige museum Het Steen. Het werd een tour voor jong en oud waar we de nieuwste technologieën gebruikten en dat met het nodige respect voor de authentieke elementen. Van indrukwekkende 360°-projecties tot interactieve schoolbanken, een videowall in triptiek opstelling (uit drie delen) en levensechte hologrammen.

Alle content wordt aangestuurd door ons eigen softwareplatform Xperify. Zo kunnen de mensen van Het Steen zelf bepalen welke content wanneer actief moet zijn, kunnen ze content toevoegen of updaten, kunnen ze bepaalde installaties aan- of uitzetten, ...

Ocular stond in voor de uitwerking van het concept, de installatie van a tot z en de levering van de nodige hard- en software. Ook de opbouw van het decor brachten we samen met verschillende partners tot een goed einde.

Ocular Het steen 01 web Ocular Het steen 07 web

Voor dit project werkten we samen met volgende partners:

Content design
Studio Louter

Ruimtelijk & grafisch ontwerp
OPERA Amsterdam

Interactieve mediaproductie
Studio Louter

Filmproductie
Gado Gado Filmproducties
Shosho

Audioproductie
KlevR sounddesign

Pepper’s Ghost
Dutch Igloo

Lichtontwerp
Joost de Beij

Bouw
Potteau Labo

Ocular Het steen 04 web Ocular Het steen 17 web

Op zoek naar extra inspiratie?

Ontdek onze andere referenties hier.