Referenties

Het Provinciaal Hof

Jaar
2024
De doelgroep
Leisure - Musea & tentoonstellingen
De uitdaging
Het Provinciaal Hof toegankelijk maken voor elke bezoeker
Het resultaat
Een interactieve expo met respect voor de authentieke elementen die bezoekers informeert, inspireert en iets bijbrengt.
Provinciaal Hof projectie 2

Na een grondige renovatie van drie jaar opent het Provinciaal Hof opnieuw de deuren. Het is een open huis geworden waar iedereen welkom is om alles te ontdekken over de provincie West-Vlaanderen en over de rijke geschiedenis van het gebouw zelf.

Een interactieve ontdekkingstocht voor jong en oud in een 125 jaar oud gebouw

De provincie zocht naar een partner om het Provinciaal Hof te transformeren tot een interactief bezoekerscentrum. Het eerder gesloten pand moest een inspirerende plek worden waar iedereen welkom is. Bezoekers moesten er zelf op ontdekking kunnen en inspiratie opdoen, informatie verzamelen en iets bijleren.

Het was belangrijk dat de aanwezige informatie regelmatig kon gewijzigd worden en daarvoor is ons softwareplatform Xperify natuurlijk ideaal!

Van theorie naar praktijk

Bij de start van elk project bekijken we hoe we van de theorie naar de praktijk kunnen gaan. Hoe kunnen we de informatie tot leven brengen en interactieve belevingen creëren?

Van de applicaties worden verschillende analyses gemaakt, er gebeurt engineering van alle hardware, er wordt content geproduceerd en die wordt ook ingevoerd in ons softwareplatform Xperify. Tijdens het volledige traject wordt alle technologie uitvoerig getest, zowel off-site als on-site. Door op kantoor al een aantal eerste testen te doen, verloopt de installatie on-site een stuk vlotter.

Provinciaal Hof 5 Provinciaal Hof 4 2

Een open huis met inspiratie voor elke bezoeker

Het resultaat is een Provinciaal Hof dat voor iedereen toegankelijk is. Op elke plek valt wel iets te ontdekken. Terwijl er in de ene ruimte verschillende tablets met luisterhoorns staan waar meer informatie te vinden is over fiets- en wandelroutes in de omgeving, staat er in de andere kamer een maquettetafel met de kaart van West-Vlaanderen geprojecteerd. Bezoekers krijgen er inspiratie over activiteiten in de regio.

Het paradepaardje is een immersieve 360°-projectie op grote hoogte. Onze engineer Davy was verantwoordelijk voor de projectiemapping op doeken van onze partner Showtex. Spacemakers zorgde voor de content en wij zorgden ervoor dat het licht afgestemd is op de video. Bovendien hangt er een camera in de ruimte die reageert op beweging van de bezoekers. In een bepaald onderdeel van de video wordt gevraagd om de armen te bewegen en de content reageert dan op die actie.

Provinciaal Hof projectie 3 Provinciaal Hof 3 2

Op zoek naar extra inspiratie?

Ontdek onze andere referenties hier.