Videostudio bij Eliet

Eliet is een internationale fabrikant van tuin- en landbouwmachines. Door de coronacrisis besefte het bedrijf maar al te goed hoe belangrijk het is om bereikbaar te zijn, zelfs in uitdagende omstandigheden. Daarom besloot Eliet om in te zetten op een volledig uitgeruste videostudio.

Een videostudio op maat voor Eliet

Op die manier is het bedrijf in staat om haar machines virtueel voor te stellen aan (potentiële) klanten. Het is namelijk niet altijd mogelijk voor hen om ter plaatse te komen en zo kan Eliet toch haar wereldwijde klanten bereiken, zelfs zonder deel te nemen aan alle vakbeurzen.

Tuin- en landbouwmachines nemen best wat ruimte in beslag en daar hielden we bewust rekening mee bij het ontwerp. In het midden is er een draaiend platform waardoor de machine volledig in beeld komt.

Eliet digital studio 23 Eliet digital studio 20

Fysieke producten virtueel demonstreren

Wanneer Eliet iemand wil meenemen in haar aanbod dan kan dat perfect via een online gesprek. Een medewerker kan zijn of haar laptop aansluiten in de studio en zo de videocall starten.

In de ruimte zijn drie verschillende camera’s aanwezig. De eerste camera zorgt voor een beeld vanuit vooraanzicht en kan manueel of vooraf via een preset ingesteld worden. Een andere camera bevindt zich aan de zijkant voor een duidelijk zijaanzicht van de machine. Ten laatste is er ook nog een mobiele camera.

Stel dat ze bij Eliet willen inzoomen op een bepaald detail dan kunnen ze de mobiele camera bedienen via de tablet. Alle camera’s kunnen gekanteld worden en er kan ingezoomd worden. Een dasspeld fungeert als microfoon voor de medewerker van Eliet.


Eliet digital studio 26 Eliet digital studio 10

In de ruimte zijn twee verschillende schermen waarop de ‘host’ het verloop van het videogesprek kan volgen. Op het ene scherm ziet hij de mensen die in de call aanwezig zijn en op het andere scherm staan de verschillende camerastandpunten. Op voorhand kan er ingesteld worden welke perspectieven interessant zijn voor het overleg. Uiteraard kan de begeleider op het moment zelf ook wisselen van oogpunt via de tablet.

Dankzij deze technologie kan de studio ook perfect gebruikt worden om video’s op te nemen of voor een webinar. Een eenmalige investering die oneindige mogelijkheden biedt dus!

Klaar om in te zetten op interactieve multimedia?