Referenties

The Commonwealth War Graves Commission

Jaar
2023
De doelgroep
Corporate - Lobby experiences
De uitdaging
Een digitale oplossing voor het bezoekerscentrum tijdens de twee jaar durende restauratie van de Menenpoort.
Het resultaat
Een interactieve sliding wall waardoor bezoekers al doende meer ontdekken over de Eerste en de Tweede Wereldoorlog.
CWGC sliding wall

Met Ocular waren we eerder betrokken bij de bouw van het Flanders Fields Museum in Ieper en daardoor kregen we ook de aanbesteding van het CWGC doorgestuurd. We dienden een dossier in en sleepten zo het project in de wacht.

CWGC sliding wall CWGC Menenpoort

Gedurende twee jaar zal de Menenpoort in Ieper volledig ingepakt zijn. Door grondige restauratiewerken is het als bezoeker niet mogelijk om de namen te bekijken op de Menenpoort en daarom zocht de stad Ieper naar een waardig alternatief.

Wij hielpen hen daarbij en verzorgden soft- en hardware in het bezoekerscentrum van The Commonwealth War Graves Commission. We installeerden er een interactieve sliding wall waardoor toeristen en andere bezoekers de gesneuvelde soldaten kunnen blijven herdenken, ook tijdens de restauratie. Daarnaast ontdekken ze er nog andere informatie over de Eerste en de Tweede Wereldoorlog.

Het voordeel van een sliding wall is dat er niet veel oppervlakte nodig is om een bijzonder interactieve opstelling te bouwen. Dankzij een uniek touchscreen in combinatie met de audiospeakers van Audac is er een immersieve beleving op een beperkte ruimte.

Ontdek de installatie gerust zelf in het bezoekerscentrum van het CWGC.

CWGC Ieper CWGC sliding wall ocular

Klaar om in te zetten op digitale beleving?

Contacteer ons gerust vrijblijvend.