Referenties

Agrotopia

Jaar
2022
De doelgroep
Corporate - Experience Centers
De uitdaging
Multimedia in een dakserre met veel lichtinval en hoge temperaturen.
Het resultaat
Een interactieve videowall met groot contrast en verschillende touchscreens.
Agrotopia 1 5

Agrotopia is een unieke onderzoeksserre in Roeselare, gebouwd door Inagro en de provincie West-Vlaanderen. Het gebouw is voorzien van hoogtechnologische faciliteiten die innovatief onderzoek mogelijk maken. Met een oppervlakte van maar liefst 9000 m² is Agrotopia bovendien de grootste dakserre in Europa.

Agrotopia 1 2 Agrotopia 1 4

Met Ocular verzorgden we alle multimediale technieken in Agrotopia. Zo installeerden we bijvoorbeeld een interactieve videowall in de ontvangstruimte. Bezoekers worden er meteen ondergedompeld in de land- en tuinbouw en kunnen zelf aangeven over welke topics ze meer willen weten. Via het touchscreen ervoor kunnen ze de videowall aansturen waardoor zelfs grote groepen perfect kunnen meevolgen.

Agrotopia 2 3 Agrotopia 2 10

Daarnaast hangen er aan de wanden van de serres ook verschillende touchscreens waar bezoekers meer ontdekken over de werking van Agrotopia. Er is interactieve content voorzien waar je als bezoeker kan doorgaan en daarnaast komen er verschillende mensen aan het woord.

“Wij waren verantwoordelijk voor de multimedia in de serre, dat was ook voor ons een eerste keer. Het was geen eenvoudige opdracht aangezien er heel wat externe factoren zijn die je in rekening moet brengen. Zo is er bijvoorbeeld enorm veel lichtinval en loopt de temperatuur er nogal snel op. Ook de resolutie is van belang voor de leesbaarheid van de content. Net door die complexiteit ben ik zo trots op het eindresultaat. De combinatie van video met audio en interactie zorgt voor een unieke doe-ervaring voor zowel studenten als organisaties”.

— Simon Denys - business owner & COO

Benieuwd hoe we jouw verhaal kunnen vertellen dankzij technologie?

Klaar om in te zetten op digitale beleving?

Contacteer ons gerust vrijblijvend.