Blog

Experience centers: what's in a name? - kopie

Van stage naar job

Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Donec sed odio dui.

IMG 2649 bw

1. Interactieve belevingen werken

Belevingen blijven hangen, interactieve belevingen zijn onvergetelijk. Dat is net de kracht van een experience center: je betrekt de bezoekers actief in jouw verhaal. Mensen wandelen ook niet na enkele minuten opnieuw naar buiten, je krijgt hun volledige aandacht tijdens een vrij lange tijdspanne. Een gigantisch verschil met communicatie op je website of op sociale media waar alles enorm vluchtig is.

Het gezegde ‘al doende leert men’ is hier ook van toepassing. Door de bezoeker zelf aan te zetten tot actie zal hij beter begrijpen waar je het over hebt. Hij hoeft het niet zomaar van jou aan te nemen.

Xperify virtuele tool Banner blog stage naar job 3

2. Content op maat

Die interactieve belevingen kan je bovendien volledig afstemmen op jouw bezoeker. In een handomdraai zorg je voor een persoonlijke ervaring met content op maat in een specifieke stijl. Dat werkt tijdbesparend voor beide partijen: jij kan meteen ter zake komen en jouw klant krijgt meteen de juiste informatie.

Bij Health House in Leuven zijn er verschillende verhaallijnen die wijzigen naargelang de bezoekers. Zo is er bijvoorbeeld het ‘Lazarus’ project in samenwerking met stad Leuven. Iedereen die een GAS-boete krijgt voor overmatig alcoholgebruik krijgt geen geldboete, maar de kans om deel te nemen aan een informatieve tour over de gevolgen van overmatig alcoholgebruik. Een aanpak die werkt volgens de stad.

Ik had stiekem gehoopt om bij Ocular te kunnen blijven werken en was dan ook heel erg opgelucht toen ik een aanbod kreeg.

— Developer Stijn

Was het meteen duidelijk dat je bij Ocular wou blijven werken?

Stijn: “Voor mij was dat het ‘bestcasescenario’. Ik had er stiekem op gehoopt en was dan ook opgelucht toen ik een aanbod kreeg. Ik werkte na de stage mijn bachelorproef af, keerde daarna terug naar Ocular en dat voelde echt als thuiskomen. Dat bevestigde dat ik de juiste keuze gemaakt had.”

Sarah: “Bij mij was dat een ander verhaal. Opnieuw: het had niets met Ocular te maken, wel met het feit dat ik tot voor kort zowel in De Panne als in Leuven woonde. Niet bepaald bij de deur dus. Tijdens mijn stage kwam ik elke dag met het openbaar vervoer vanuit mijn kot in Brugge naar hier, maar dat kon ik nadien dus niet blijven doen. Het oorspronkelijke plan was om een job te zoeken in de regio van Gent, maar dat veranderde al snel toen ik effectief aan de slag was. Zowel het takenpakket als de collega’s spraken me enorm aan en dus besloot ik voor mezelf dat een locatie geen issue mag zijn. Sindsdien hoopte ik net zoals Stijn om bij Ocular te kunnen blijven na mijn stage en dat was gelukkig het geval. Toen ik de vraag kreeg heb ik dan ook niet lang getwijfeld en ondertussen ben ik zelfs inwoner van Zwevezele! Er is dus heel wat veranderd op een korte tijd, maar daar heb ik absoluut geen spijt van. Integendeel.”

Banner blog stage naar job 2240 x 950 px AB76 CA74 C9 F2 4 AFA 8996 57 AE26 B75 A5 D

3. Relevante data en inzichten

Een ander voordeel van een experience center is dat je interessante data verzamelt. Je weet perfect waar je bezoekers op klikken (of tikken), wat hen aanspreekt, hoe lang ze bij een bepaald onderwerp stilstaan, …

Mogelijkheden van een experience center

De mogelijkheden van een experience center zijn eindeloos.

De insteek is telkens anders, maar het doel blijft wel hetzelfde: de bezoeker inspireren en informeren. Wees gerust, ze zullen het bedrijfsbezoek of die productlancering niet snel vergeten.

Banner blog stage naar job 4